Actualizare – ianuarie 2023

Încă o întâlnire de lucru productivă!
Săptămâna aceasta a avut loc o nouă întâlnire de lucru, organizată la sediul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.
Obiectivul principal a fost definitivarea structurii Centrelor Spitalului Regional de Urgență Craiova, în funcție de specialitățile medicale. Astfel, putem trece la următoarea etapă care cuprinde proiectarea detaliată a saloanelor, a sălilor de operații și a spațiilor comune.
La această întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, UMF Craiova, SCJU Craiova, precum si reprezentanți din partea proiectantului noului Spital Regional de Urgență Craiova.
Spital Regional de Urgență Craiova
– Construcție pe 7 niveluri;
– 1195 locuri de parcare;
– Un heliport H-3.

 

CONSTRUIM SPITALE NOI!
Investim în viitorul tău!
”Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020”

Actualizare – decembrie 2022

Cu un pas mai aproape!
În perioada 17-18 noiembrie 2022 a avut loc întâlnirea tehnică pregătitoare pentru inițierea proiectării detaliate a Spitalului Regional de Urgență Craiova, respectiv, vizita de monitorizare la fața locului.
La această întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, ai Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii Spitalicești, ai ADR SV Oltenia, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai furnizorilor de utilități, precum și reprezentanții corpului medical din Craiova (UMF, SCJU, DSP). Aceștia au discutat cu echipa de proiectanți despre proiectarea Spitalului Regional de Urgență Craiova. Spitalul ar urma să trateze primii pacienți la finalul anului 2027.

 

Actualizare 4 decembrie 2022

SRU Craiova va dispune de un bloc operator cu 19 săli de operație și 807 paturi.
Pentru mai multe informații accesează www.spitalregionalcraiova.ro

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
”Construire Spital Regional de Urgență Craiova”

 

Actualizare 15 noiembrie 2022

Semnare contract de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova.
Marți, 8 noiembrie, a fost semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova care urmează să fie realizat de o asociere de companii din Turcia și România, care a fost declarată câștigătoare în urma unei licitații la care au participat 9 consorții formate din peste 50 de firme. Proiectul tehnic va fi realizat într-o perioadă de 12 luni iar construcția va dura 48 luni. Estimăm că spitalul va putea trata primii pacienți la finalul anului 2027.
Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea 807 paturi, dintre care 55 dedicate patologiei oncologice și radioterapiei. Blocul operator va avea 19 săli de operație iar ambulatoriul, 52 de cabinete. Va exista și o zonă dedicată dezvoltării profesionale a cadrelor medicale: săli virtuale, facilități de învățământ prin simulare și săli de resuscitare.
Investiția totală se ridică la aproximativ 603 milioane EURO și este finanțată prin fonduri nerambursabile și împrumuturi.
”Este important ca pacienții să aibă acces rapid și cât mai puțin discriminatoriu la servicii de sănătate de calitate. Mă bucur că unul dintre spitalele regionale va fi la Craiova, compensând o parte din disproporția din PNRR, care nu a inclus în listă județele din Oltenia. Serviciile spitalicești și de perfecționare a resursei umane din sănătate vor fi comparabile cu cele din spitalele din Vestul Europei.” – a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
România construiește spitale!

Actualizare 4 noiembrie 2022

Servicii la standarde europene.
”Construire Spital Regional de Urgență Craiova”
Acceseaza: www.spitalregionalcraiova.ro pentru mai multe informații.

O veste bună!
România construiește spitale!
Pentru mai multe informații accesează: www.spitalregionalcraiova.ro